Kun ajattelet kehonrakennusta, ajattelet todennäköisesti kahta asentoa: lihaksikkain ja etupuolen kaksinkertainen hauislihas. Kummassakin näistä asennoista hauiksen on parasta näyttää silmiinpistävän massiiviselta, tai muuten joudut työskentelemään rankingissa alaspäin. Jos haluat, että hauiksesi ovat sen arvoisia, että voit käyttää tank toppeja, flexata selfieitä tai voittaa pokaaleja lavalla, ota huomioon kehonrakennuksen historian suurimpien hauiksenheiluttajien viisaat neuvot. Nämä neljä harjoitusta neljältä kaikkien aikojen suurelta ovat juuri sitä, mitä tarvitset ollaksesi oma kaikkien aikojen parhaasi.

Trophy-Winning hauislihasten harjoitus
1

+ 4 lisää harjoituksia

Tekniikka vinkkejä

Keskittyminen Curl

Tämä oli Arnold Schwarzeneggerin suosikki. Hän kuvitteli hauiksensa kuin ne olisivat vuoria, jotka kasvavat ja kasvavat. Sinun ei välttämättä tarvitse tehdä niin, mutta sinun pitäisi keskittyä supistumiseen ja tuntea lihaksen työskentely. Jokainen toisto auttaa lihaksen rakentamisessa. Keskittymiskiharat voidaan tehdä seisten, kuten Arnold teki “Pumping Iron” -elokuvassa, tai ne voidaan tehdä istuen. Varmista kummassakin tapauksessa, että olkavarsi pysyy paikallaan, äläkä heiluta painoa ylöspäin. Tempo 2 sekuntia ylös, 1 sekunti puristusta ja 2 sekuntia alas palvelee sinua hyvin.

Barbell Preacher Curl

Nämä tunnettiin ennen myös nimellä Scott curls. Se johtuu siitä miehestä, joka teki niistä kuuluisat, Larry Scottista. Hän oli ensimmäinen Mr. Olympia, joka voitti kilpailun vuosina 1965 ja 1966. Hän uskoi, että jos olkavarret olivat raudoitetut ja hauislihakset joutuivat työskentelemään yksin, ne kasvoivat ja vahvistuivat. Avain tämän harjoituksen maksimointiin on käyttää koko liikerataa. Näyttää siistiltä tehdä osittaisliikkeitä suuremmalla painolla – ja oikeassa tilanteessa niistä voi olla jotain hyötyä – mutta jätetään se edistyneemmille. Jos kamppailet hauiksen koon kanssa tai olet uusi rautapelissä, tarvitset pidemmän liikeradan ja kovan supistuksen jokaisen toiston lopussa.

Barbell Preacher Curl

EZ-Bar Curl 21s

Vuoden 2008 Mr. Olympia 2008 -voittaja Dexter “The Blade” Jackson tunnetaan siitä, että hän on aina ollut repaleinen, mutta hänen käsivartensa ovat massiiviset jo itsessään. Useissa videoissa ja haastatteluissa hän kiittää niin sanottuja “21:tä”, jotka ovat auttaneet rakentamaan hauiksia, joita pidetään nyt kaikkien aikojen parhaiden joukossa. Jos tämä harjoitus ei ole sinulle tuttu, aloita EZ-tangolla tai käsipainolla. Suorita 7 puolikasta toistoa alhaalta keskelle, 7 keskeltä ylös ja lopuksi 7 täyttä toistoa. Lyöt hauiksen alaosaa, sitten yläosaa ja lopuksi koko lihasryhmää. Jos huomaat käyttäväsi vauhtia painon siirtämiseen, nojaa seinään pitämään vartalosi ja lantiosi jäykkänä. Nuo hauikset eivät tarvitse tukea!

Kahden käden korkeat kaapeliharjoitukset

Saatat tuntea nämä myös nimellä Superman curls. Kutsuitpa niitä miksi tahansa, ne olivat kahdeksankertaisen Mr. Olympia Ronnie Colemanin suosikkeja. Se on ainutlaatuinen tapa iskeä lihaksiin – korkea kulma, jatkuva jännitys vaijerin kanssa, ja käsivarret ovat korkeammalla eivätkä sivuilla kuten muissa liikkeissä. Lisäksi teet periaatteessa painotetun version hauislihasten etupuolen kaksoisasennosta! Kokeile kääntää kahvojen pikkurilli sisäänpäin yläosassa, jotta voit iskeä huippuun hieman kovemmin ylimääräisellä puristuksella. Maltilliset painot ja korkeammat toistomäärät tekevät tästä tappavan viimeistelijän. Et voi lähteä salilta ilman, että hauislihakset palavat ja todellinen pumppu lähtee käyntiin!