Jos katsot kehonrakentajan kuntosalilaukkuun, löydät sieltä useita esineitä, jotka auttavat heitä saamaan treeneistään kaiken irti, kuten liituja, hihnoja, vyötä ja kuulokkeita. Muut työkalut, joita nostajat käyttävät, löytyvät jo kuntosalilta – vapaat painot, koneet, tarvikkeet ja kaapelit. Voit tehdä paljon työtä mille tahansa lihasryhmälle tai treenata koko kehoa kaapeliasemalla. Jos et käytä kaapeleita olkapäätyöskentelyyn, jätät paljon potentiaalia voimahuoneen lattialle. Tämä harjoitus sisältää vain kaapeliliikkeitä. Kokeile sitä muutaman viikon ajan antaaksesi olkanivelillesi taukoa vapaista painoista, mutta haastat silti lihaksesi ja pakotat ne kasvamaan.

Lopullinen kaapeli olkapääharjoittelu Lepää 45-60 sekuntia sarjojen välillä.
1

4 sarjaa, 15, 10, 10, 10, 8 toistoa

+ 4 lisää harjoituksia

Tekniikkavinkkejä

Seisova kasvojenveto

Tästä on tullut erittäin suosittu liike takareiden lyömiseen, ja hyvästä syystä – se on tehokas. Takareidet laiminlyödään usein ja niistä tulee heikkous. Jos aloitat niillä silloin, kun energiasi on korkeimmillaan, voit sitoutua siihen, että saat olkapään takaosan työskentelemään kovasti. Älä vain vedä köyden päitä erilleen, kun vedät taaksepäin. Nosta käsiäsi niin, että ne ovat korvien yläpuolella, kun olet vetänyt sen kokonaan sisään. Tämä todella auttaa sinua tuntemaan takareidet, mutta et tunne trappeja, mikä on ongelma monissa takareisiharjoitteissa. Vielä yksi vinkki: Älä nopeuta näitä. Vauhti kaapelityössä ei auta ketään. Hidas ja tasainen voittaa takareiden kilpajuoksun.

Yhden käden kaapelin sivuttaisnosto

Haluatko saada sivudeltat näyttämään leveiltä ja pyöreiltä? Tämä on sinun liikkeesi. Voit käyttää yksivartista kiinnitystä tai lyhyttä köysikiinnitystä, jos salillasi on sellainen. Kummassakin tapauksessa sinun tulisi keskittyä nostamaan kyynärpääsi ylös ja taakse, jotta maksimoit supistumisen yläosassa. Pidä painoa harjoituksen yläosassa kahden laskun ajan, ennen kuin lasket sen hitaasti takaisin alkuasentoon. Edistyneempi versio tästä harjoituksesta on seistä niin, että kaapeli on takanasi, kun nostat. Tämä voi estää hartioita pyöristymästä eteenpäin ja aktivoida myös takareisiä. Jos sinulla on olkapääongelmia tai olet palaamassa vammasta, pidä kaapeli edessäsi.

Single-Arm Cable Lateral Raise

Vaijerin suoran tangon etunojennus

Etuosan deltsit saavat paljon työtä puristusliikkeissä, joten ne liittyvät puristusjuhliisi rintapäivänä. Tämän vuoksi ei ole ongelma, että tämä on kolmas harjoitus tässä. Käytä suoran käden kiinnitystä. Asetu hihnapyörän päälle niin, että selkäsi on pinoon päin. Nosta kahvaa ylös, kunnes käsivartesi ovat lattian suuntaiset. Pidä kyynärpäät hieman koukussa. Jos lukitset ne ulos, triceps haluaa avustaa. Kun lasket kahvan alas, pysähdy juuri ja juuri reiden alapuolelle, ennen kuin nostat sen uudelleen ylös. Tämä jatkuva jännitys maksimoi etuvyön ponnistuksen.

Vaijerikyykky

Nämä ovat loistava vaihtoehto trapsien harjoitteluun ylhäältä keskelle. Käyttämällä yhden kädensijan kiinnitystä molemmin puolin oleviin alempiin hihnapyöriin, ota yksi kumpaankin käteen ja ota yksi pieni askel eteenpäin. Heilauta olkapäitäsi aktivoidaksesi trapsisi ja pidä tämä asento kahden laskun ajan. Laske hartiat alas ja pidä tämä venytys kahden laskun ajan. Toista lueteltu määrä toistoja. Tämä kulma pakottaa sinut työskentelemään trapseja eri tavalla kuin liikkumalla suoraan ylös ja alas, kuten käsipainoilla tai tangolla. Jos otteesi pettää ennen sarjan loppua, käytä hihnoja. Voit aina treenata otettasi muilla liikkeillä. Oletko valmis viemään olkapääharjoittelusi seuraavalle tasolle? Katso 30-Day Shoulders with Abel Albonettiin BodyFit by Bodybuilding.com!