Mennään suoraan asiaan: Olet koko päivän saippua- ja käsidesinfiointisekoituksessa, ja kuntosali on suljettu. Kumpikaan näistä ei todennäköisesti muutu muutamaan viikkoon. Kuulostaa täydelliseltä reseptiltä voiton menettämiseen, eikö vain? Tavalliselle ihmiselle, joka on huolissaan siitä, että pakastepizzoja riittää viikon yli, se tuntuu kevytmieliseltä. Mutta monista meistä – kutsukaa meitä vaikka “lihapäiksi” – se tuntuu oikeutetulta. Olemme nähneet aikaa, nähneet vaivaa, nähneet verta, hikeä ja kyyneleitä saavuttaaksemme sen, minkä verran turhamaisuutta tällä hetkellä heilutamme. Ja ollakseni selvä, nämä saavutukset eivät ole vain, no, saavutuksia. Koska olen viettänyt yli 30 vuotta keräämällä ja laskemalla paskaa, ymmärrän tarpeen taistella rautaa vastaan ja loputtoman kamppailun, joka on olemassa kuntosalilla. Yhteisömme on siellä. Se on meidän stressinpoistopaikkamme. Siellä me löydämme ja rakennamme uusia versioita itsestämme. Voitot ovat vain ilmentymä siitä rakkaudesta, jota meillä on näiden ponnistelujen tekemiseen. Se on kuin löytäisi työpaikan, jonne on todella mukava mennä joka päivä. Palkka on hieno, mutta se, että sinulla on iloa ja arvostusta siitä, mitä teet, on todellinen palkka. Sallikaa minun siis esittää muutamia sääntöjä, jotka auttavat teitä tänä aikana. Seuraavassa kerrotaan, miksi sinun ei pitäisi olla huolissasi siitä, että menetät voittosi lukituksen aikana (tai mitä tämä sitten onkaan), ja miten vältät menettämisen.

Sääntö 1: Keskity uudelleen perusasioihin

Ei, sinun ei tarvitse keksiä kasa outoja tai uusia harjoituksia säilyttääkseen jonkinlaisen kunnon. Vaikka sinulla ei tänä aikana olisikaan yhtään tankoa, käsipainoa, nauhaa tai kahvakuulaa, jota voit käyttää lisävastukseen, klassiset kehonpainoliikkeet toimivat aivan hyvin.

Bodyweight Squats

Mistä me tässä puhumme? Perusasioista. Todellisista perusasioista.

  • Keuhkojumppa, sekä kävelevä että käänteinen. Kyykkyjen jakaminen takajalan ollessa koholla.
  • Kyykkyjä kehonpainolla, oman kehon painolla.
  • Punnerrukset, sekä tasajalkaa että kohotettuja jalkoja. Punnerrukset eri kahvanleveyksillä.
  • Tuolien välissä tehtävät punnerrukset, jos ne ovat tarpeeksi tukevia.
  • Istumaannousut, rutistukset ja käänteiset rutistukset.

Jos löydät jotain, jonka päällä voit tehdä leuanvetoja, koko kehosi on katettu, jotta voit käyttää ärsykkeitä kaikkiin tärkeimpiin lihasryhmiin. Jos näin ei ole, kehonpainolla tehtävät sarjoitukset kiinteän pöydän tai kahden tuolin välissä olevan tangon avulla voivat toimia. Kyllä, sinun on tehtävä paljon toistoja. Mutta jos olet tehnyt paljon matalien tai kohtalaisten toistojen harjoituksia, korkeampien toistojen tekeminen kehonpainolla on uudenlainen ärsyke. Mikä johtaa sopeutumiseen. Mikä, jos pysyt siinä tarpeeksi kauan, tarkoittaa voittoja. Ei, nämä voitot eivät välttämättä tarkoita korkeampaa 1RM:ää isossa nostossa – mutta mitä sitten? Jos voit käyttää tämän ajan nostamiseen terveyden ja estetiikan eikä yhden hyvin tarkkaan määritellyn “voiman” vuoksi, pärjäät hyvin edellä mainituilla liikkeillä.

Sääntö 2: Päästä irti tarpeesta kehittyä

Tämä saattaa tuntua ristiriitaiselta säännön 1 jälkeen, mutta kuuntele minua. Juuri nyt tärkeintä on yksinkertaisesti huolehtia itsestäsi ja läheisistäsi. Jos olet tilanteessa, jossa voit perustaa koko päiväsi kehonpainoharjoittelun ja sydänliikunnan ympärille, niin totta kai, ryhdy toimeen ja katso, mitä voit saavuttaa. Aseta itsellesi kovia tavoitteita, juo raakoja kananmunia kuin Rocky aamulla, etsi iso tukki, jonka voit heittää selkääsi, ja kävele stadionin portaita ylös ja alas. Anna kaikkesi, veli. Mene sen perään. Muiden kannattaa luopua odotuksista, joiden mukaan teidän pitäisi olla kovanaama tänä aikana, koska ette ehkä pysty täyttämään niitä. Ette ehkä pärjää yhtään paremmin kuin pysyttelemällä suunnilleen siellä, missä olette – ja se on ihan okei.

Drinking a protein shake.

Kysy itseltäsi: Voitko muuttaa tätä? Voitko yhtäkkiä saada kaikki kuntosalilaitteet, jotka sinulla oli aiemmin käytössäsi, näyttämään ihmeelliseltä? Ei, et voi. Eikä sen murehtiminen paranna tilannetta. Itse asiassa se voi pahentaa asiaa. Jos tarvitset fysiologisen selityksen, muista, että liiallinen murehtiminen vapauttaa lisää kortisolia. Enemmän kortisolia tarkoittaa enemmän lihasten tuhoutumista. Sinä kirjaimellisesti kutistut murehtimisesta. Lopeta se. Edisty siinä, mitä voit, sillä, mitä sinulla on käytettävissäsi. Ja jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää kaikkia niitä asioita, joihin keskityit aiemmin, anna olla ajatuksesta edistymisestä. Tämä tuntuu itsestään selvältä, mutta olen puhunut kavereiden kanssa, jotka olivat järkyttyneitä siitä, että he menettivät pääsyn hack-kyykkylaitteeseen, koska he pelkäsivät menettävänsä etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden tulevissa näyttelyissä. Panosta siihen, mitä voit hallita.

Sääntö 3: Pidä elämä ja kuntosali perspektiivissä

Jos kehonpainojuttujen tekeminen ei ole sinulle “hauskaa”, eikä sinulla ole mahdollisuutta käyttää mitään laitteita, olet tienhaarassa. Sinun on muutettava ajattelutapojasi, tai sinun on tyydyttävä istumaan, lihomaan ja katsomaan Netflixiä. Se tarkoittaa, että kun tämä on ohi – ja se on ohi jossain vaiheessa – voit lopulta huonommin. Kun palaat takaisin täydelliseen pikku kuntosaliin, olet uskomattoman huonokuntoinen ja huonokuntoinen. Palautumis- ja työkykysi on surkea, ja kaikenlainen aineenvaihduntatyö saa sinut tuntemaan olosi tyhjäksi ja kipeäksi. Kuulostaako tämä siltä, missä haluat olla?

Taking a rest.

Tämän hetken pitäisi ehdottomasti antaa sinulle taukoa. Monet uudet ihmiset näkevät juuri nyt, miten tärkeää tämä koko kuntoilujuttu on, mutta monien muiden pitäisi nähdä, miten suhteellisen vähäpätöinen harjoittelutavoitteiden asettaminen on verrattuna tosielämän prioriteetteihin. Kun sinulla ei ole pakkomielle kuntoilusta, voit ehkä lukea joitakin kirjoja ja harjoittaa aivojasi. Ehkä voit soittaa muutaman puhelun ystäville, joiden kanssa et ole puhunut vähään aikaan, ja vaihtaa kuulumisia. Voit kirjoittaa päiväkirjaan kokemuksesi tästä fiaskosta ja kirjoittaa ylös kaikki ne asiat, joista olet kiitollinen joka päivä. Yksi asia kiitollisuuslistasi aloittamiseksi: Kunnossa pysyminen on yksi tapa, jolla olet ehkä suojannut itseäsi sairastumiselta vuosien varrella. Terveellä keholla on yleensä terve immuunijärjestelmä. Ei, se ei anna sinulle mitään takeita, mutta se on varmasti parempi vaihtoehto kuin olla tekemättä mitään. Tee siis parhaasi ollaksesi terve. Käytä alla olevia harjoituksia pitämään kiinni siitä, mitä sinulla on, jos sinulla ei ole lainkaan välineitä. Ja muista kaikki tämä, kun pääset taas kuntosalille ja valitat ensi vuoden uudenvuoden tienoilla noob-jäsenistä.