Haluatko puhua paineesta? Kokeile olla nuoren Arnold Schwarzeneggerin, kaikkien aikojen ikonisimman ruumiinrakenteen omaavan Arnold Schwarzeneggerin kaksoisolento ikonisen elokuvasarjan uusimmassa osassa. Tämä on se pelottava haaste, jonka näyttelijä, stunttimies ja SciVation-urheilija Brett Azar kohtasi vuoden 2015 440 miljoonaa dollaria tuottaneen Terminator Genisys-elokuvan kuvauspaikalla, jossa Schwarzenegger palasi rooliinsa, joka teki hänestä maailman rakastetuimman toimintatähden. Hahmo, jota krediiteissä tituleerattiin “nuoreksi terminaattoriksi”, oli CGI:llä paranneltu Arnold kaulasta ylöspäin, mutta kaikki alapuolella oli kokonaan Azaria. Azar varttui Arnoldia enemmän kuin useimmat muut ihannoimalla. “Isoisäni kasvatti minut Arnold-elokuvilla”, hän sanoo. “Näin Predatorin ensimmäisenä. Sitten Terminator, Commando, True Lies, Eraser … Minulla ei ollut isää, mutta Arnold oli kuin isähahmo. Näin hänet ja sanoin: ‘Minusta tulee sellainen’.” Azar osoittautui kuitenkin tehtäväänsä vastaavaksi, kun hän loi veistoksellisen, lihaksikkaan hahmon, jonka panssaroidut rintalihakset kelpasivat mihin tahansa flashbackiin parhaasta Arnoldista. Hänen salaisuutensa? Ilkeä, häijy rintakehäharjoittelu. Tässä 30-vuotias kertoo omin sanoin raa’an treenin vaihe vaiheelta.

Brett Alzarin rintakehän lopetusharjoitus
1

Penkkipunnerrus – keskikokoinen ote

12 sarjaa, 20, 15-20, 15-20, 15-20, 10, 10, 6-8, 6-8, 6-8, 2-3, 2-3, 2-3, 4-5, 4-5, 4-5 toistoa (pyramidaatiopainon nostaminen ja sitten kahden viimeisen sarjan hidastaminen)

+ 6 lisää harjoituksia

Lämmittely: Venyttele, väännä ja riko

“Aluksi laitan nostohihnat jalkaan ja roikun vetotangosta. Roikun siinä 30 sekuntia, tuon pääni kokonaan taakse- ja eteenpäin ja toivottavasti kuulen pari pamahdusta selässäni. Sitten kierrän oikealle ja tuon oikean polveni ylöspäin, sitten kierrän vasemmalle ja tuon vasemman polveni ylöspäin ja yritän halkaista selkääni enemmän. Teen koko prosessin kahdesti.”

Harjoitus 1: Tasopenkkipunnerrus tangolla

“Kun tavoitteeni on mennä vanhaan kouluun, aloitan litteällä penkillä. Se harjoitus vie minulta eniten voimaa, joten haluan varmistaa, että osun siihen ensin. Aloitan pelkällä tangolla 20 toistoa, sitten laitan yhden levyn joka puolelle ja toistan sen ulos, teen sarjan puolikkaita ja täysiä toistoja, ehkä 15-20 yhteensä. “Sitten teen kaksi levyä per puoli kaksi sarjaa 10 toistoa, sitten 1-2 sarjaa 6-8 toistoa kolmella levyllä ja 2-3 toistoa neljällä levyllä per puoli. Yritän saada 2-3 sarjaa näistä, ja sitten pudotan takaisin kolmeen levyyn 2-3 sarjaa 4-5 toistoa. Jokaisella toistolla otan otteen hieman hartioiden leveyden ulkopuolella, ja varmistan, että kosketan tankoa alaspäin rintalihaksiini täydellä liikelaajuudella.”

Harjoitus 2: Kallistettu käsipainopunnerrus/-punnerrus

“Kallistuksissa aloitan kevyemmällä painolla, jotta voin tehdä enemmän fly-liikettä, todella venyttää rintalihaksia tasaisen penkin jälkeen. Otan 60s ja teen 15-20 toistoa enemmän lentämällä, sitten siirryn 80s: iin. Etsin 8 toistoa siellä, ja kun väsyn, alan tehdä puristimia. Sitten siirryn 105 tai 110 – ei koskaan 100, en voi tuoda itseäni käyttämään 100-kiloista, koska mielessäni haluan aina sen pienen ylimääräisen. “105:ssä tai 110:ssä painan 1-2 sarjaa 6-8 painoa. Jos tunnen oloni todella hyväksi, nousen 125- tai 130-sarjalaisiin ja yritän 1-2 toistoa, sitten teen kolminkertaisen pudotussarjan siitä, menen heti alas 85-sarjalaisiin 5-6 toistoa ja sitten 60-sarjalaisiin, palaan lentävään liikkeeseen ja menen epäonnistumiseen asti. Teen yleensä tämän kolminkertaisen pudotuksen kahdesti, mutta toisella kerralla aloitan 105s, en 125s.

Harjoitus 3: Seisova kaapelin ylitys

“Aloitan seisomalla kahden korkean kaapelihihnapyörän välissä pitäen kiinni D-kahvoista. Ensimmäinen tai kaksi sarjaa on kevyempi, 12-15 toistoa. Sitten, kun sarja muuttuu raskaammaksi, laskeudun alas ja polvistun lattialle. Tämä auttaa minua keskittymään paljon enemmän rintakehään ja auttaa poistamaan mahdollisuuden huijata. Kun olen tehnyt 2-3 raskasta sarjaa polvillani, nousen takaisin ylös ja menen kevyemmäksi vielä 1-2 sarjaa pumppaamalla.”

Harjoitus 4: Rinnakkaistanko Dip

“Dippeihin käytän tankoja, nojaan vartaloani eteenpäin. Venytys on minulle tärkein osa, joten menen niin syvälle kuin mahdollista, periaatteessa pohjaan asti. En saa paljon toistoja, koska syvälle venytykseen meneminen ja sen hallinta vie minulta todella paljon. Olen onnekas, jos saan 8 tai 10. “Jos saavutan epäonnistumisen, annan jalkojeni koskettaa alas ja työntää pois päästäksesi repin yläosaan, ja sitten teen vain hitaita negatiivisia, kunnes saavutan vähintään 10-12 kokonaistoistoa sarjassa. Kaikkiaan teen 4-5 sarjaa, ja rintakehän harjoittelu on valmis.”

Tulet takaisin

Myönnettäköön, että tässä kuvattua harjoittelua ei ole tarkoitettu tavalliseksi rynnistykseksi, vaan pikemminkin erityiseksi tilaisuudeksi. Tällainen runnominen vaatii paljon energiaa ja voimaa, eli sinun on jatkuvasti luettava kehosi antamia merkkejä ja valmistauduttava olemaan salilla jonkin aikaa. Vankka esiharjoittelu ja BCAA:t kestävää energiaa varten ovat itsestäänselvyyksiä. “Jos jokin asia ei tunnu hyvältä tänään, en tee sitä”, Azar sanoo. “Kyse ei ole enää egon nostamisesta, vaan koon ja voiman kasvattamisesta loukkaantumisia välttäen. Se, mitä teen, riippuu siitä, kuinka kipeä olen tai miltä hartiat tuntuvat. Harjoituksen täällä teen, kun oloni on mahtava ja olen syönyt hyvin edellisenä päivänä, joten minulla on paljon energiaa. Kun kaikki järjestyy näin, menen sisään tietäen, että aion tappaa tämän.”