Tasapainoista kehoa rakentavan ja jokaiseen lihasryhmään kohdistuvan calisthenics-harjoituksen suunnittelu vaatii hieman enemmän luovuutta kuin pelkkä koneesta toiseen hyppiminen. Mutta tulokset ovat sen arvoisia! Etkö tunne itseäsi luovaksi? Älä huoli, me olemme. Bodybuilding.com on alusta asti uskonut kehonpainoharjoittelun voimaan, ja meillä on kolme täydellistä calisthenics-harjoitussuunnitelmaa, joiden avulla voit käyttää kehoasi kokovartalovoiman rakentamiseen, lihasten lisäämiseen tai rasvanpolttoon.

Mitä Calisthenics on?

1980-luvulla sana “calisthenics” toi mieleen TV:ssä ja VHS-kaseteilla esitetyt kardio-harjoitukset, joissa soi vauhdikas musiikki ja opettajat käyttivät säärisuojia. Viime vuosina termiä on kuitenkin käyttänyt uusi sukupolvi nostajia, jotka keskittyvät kehonpainon voimaharjoitteluun ja omaksuvat painottoman harjoittelun keinona saavuttaa tuloksia, joita ennen pidettiin yksinomaan painohuoneessa. On paljon ihmisiä, jotka haluavat voimaharjoittelun lähes yksinomaan kehonpainoharjoitteilla. Mutta on paljon muitakin, jotka eivät ole alkaneet tosissaan harjoittelemaan minimaalisilla välineillä, ennen kuin heidän oli pakko, ehkä siksi, että heidän kuntosalinsa suljettiin vuosien 2020-2021 Covid-19-lukitusten aikana. Riippumatta siitä, miten päädyit calisthenicsin pariin, miksi sitä kannattaa tehdä, on yksinkertaista:

Forum bodyweight quote

Tässä on kolme hyvin erilaista calisthenics-rutiinia, jotka auttavat sinua rakentamaan voimaa, kasvattamaan kokoa ja parantamaan urheilullista suorituskykyä.

Paras Calisthenics-rutiini voiman rakentamiseen

Kun treenaat kuntosalilla, helpoin tapa ylikuormittaa lihasta asteittain on siirtää pinon tappia tai lisätä levy tankoon. Kun vartalosi on tankosi, tämä ei ole vaihtoehto. Miten siis kasvatat voimaa ilman, että käytät enemmän painoa? Näissä harjoituksissa käytetään negaatioita, isometrisiä otteita ja yksipuolisia harjoitteita, joilla maksimoidaan kehon jokaisen lihasryhmän kuormitus. Tarvitset vain vetotangon ja seinän, ja sinulla on kaikki, mitä tarvitset koko kehon voiman kehittämiseen. Myös hyppynaru lämmittelyyn on aina hyvä idea. Vapaapäivinä voit tehdä sprinttejä kuntoilua varten. Voimavalmentaja Paul Carterin täydellisessä ohjelmassa Jacked at Home: Bodyweight Muscle-Building Workouts toistoja ja intensiteettiä nostetaan entisestään, sillä siinä on kolme kokovartaloharjoitusta viikossa, sprinttejä aktiivisina lepopäivinä ja kävelyä ulkona joka päivä. Tämä yhdistelmä sopii täydellisesti yllättävien tulosten aikaansaamiseen, kun (tai ehkä jos) pääset taas painohuoneeseen. Luuletko, että lungit ja punnerrukset ovat helppoja? Ajattelet pian toisin.

Paras Calisthenics rutiini rakentaa voimaa

1

PunnerruksetToteutajokainen sarja epäonnistumiseen asti.

3 sarjaa, epäonnistumiseen asti (lepo 1 min.)

2

LeuanvetoToteutajokainen sarja epäonnistumiseen asti.

3 sarjaa, epäonnistumiseen asti (lepo 90 sekuntia)

3

Kirjoituskoneen punnerruksetToteutajokainen sarja epäonnistumiseen asti.

3 sarjaa, epäonnistumiseen asti (lepo 90 sekuntia)

4

Smithin koneen käänteissoutu Suoritajokainen sarja epäonnistumiseen asti.

3 sarjaa, epäonnistumiseen asti (lepo 1 min.)

5

LähikahvapunnerruksetToteuta

jokainen sarja epäonnistumiseen asti. 3 sarjaa, epäonnistumiseen asti (lepo 1 min.)

6

Negatiivinen veto Suoritajokainen sarja epäonnistumiseen asti.

3 sarjaa, epäonnistumiseen asti (lepo 90 sekuntia)

1

3 sarjaa, 40 toistoa (vuorotellen, 20 toistoa per puoli, lepo 90 sekuntia)

2

3 sarjaa, 1 min (lepo 1 min.)

3

Lonkkatyöntö askel-ulos Suorita

jokainen sarja epäonnistumiseen tai 8-10 toistoon, kumpi ensin tulee. Jos nämä ovat liian vaikeita, suorita 3 sarjaa maksimitoistoja harjoituspallolla suoritettavia hamstring-curlseja, joiden välissä on 1 minuutin lepo. 3 sarjaa, 8-10 toistoa (lepo 1 min)

4

YHDEN JALAN LAATIKKOKYYKKY Suorita kaikki toistot yhdellä puolella ennen kuin vaihdat toiselle puolelle. Älä lepää sivujen välillä ja lepää 1 minuutti sarjojen välillä.

Yhden jalan laatikkokyykkyVaihtoehtoisestivoit tehdä pistoolikyykkyjä tai luistinkyykkyjä lisäintensiteetin saamiseksi, jos pystyt.

3 sarjaa, 5-10 toistoa (vasen puoli, ei lepoa)

Yhden jalan laatikkokyykkyVaihtoehtoisestivoit tehdä pistoolikyykkyjä tai luistelijakyykkyjä lisäintensiteettiä varten, jos pystyt.

3 sarjaa, 5-10 toistoa (oikea puoli, lepo 1 min.)

5

3 sarjaa, 8 toistoa (lepo 1 min.)

6

3 sarjaa, 8 toistoa (lepo 1 min.)

1

Ripustettavat tuulilasinpyyhkimet

3 sarjaa, 16 toistoa (vuorotellen, 8 toistoa per puoli, lepo 90 sekuntia)

2

3 sarjaa, 1 min (lepo 1 min.)

3

3 sarjaa, 1 min (lepo 90 sekuntia)

Repping out kehonpainolla? Esiharjoitus voi auttaa hallitsemaan väsymystä ja maksimoimaan pumpun.

Paras Calisthenics rutiini rakentaa lihasta

Kun kehonpainoharjoittelun tavoitteena on koko, on aika lisätä volyymia sen sijaan, että otat vain muutaman sarjan epäonnistumiseen asti. Ja sen sijaan, että tekisit kehonpainon supersarjoja, lyöt yhtä lihasryhmää kerrallaan. Sarjojen määrän lisääminen, ei vain toistojen, on hyväksi havaittu tapa lisätä volyymiä. Kun pystyt käsittelemään volyymia, voit alkaa sekoittaa perinteisiä toistosarjoja räjähtäviin tai plyometrisiin toistoihin. Tämä on voimavalmentaja Chris Smithin lähestymistapa koko ohjelmassa Bodyweight Bodybuilding: 6-Week Mass-Building Calisthenics Plan. Se on ihanteellinen sekä nopeasti että hitaasti kytkeytyvien lihassyiden verottamiseen, mikä varmistaa, että kasvusuunnitelmasi toimii kaikilla sylintereillä. Täytä jokainen toisto, noudata kasvuun keskittyvää ravitsemus- ja ravintolisäsuunnitelmaa, ja yllätät kaikki – erityisesti itsesi.

Paras Calisthenics Routine rakentaa lihaksia

1

Punnerrus käsin, punnerrus rintarangalla Suorita

jokaisessa sarjassa mahdollisimman monta toistoa ja lepää tarvittaessa punnerruksen yläasennossa. 3 sarjaa, 30 sekuntia (lepo 90 sekuntia)

2

4 sarjaa, 10 toistoa (lepo 1 min.)

3

Triceps dipJos

et pysty tekemään 8-10 toistoa kehonpainolla, tee sen sijaan nauhalla tai parin avustamana toistoja. 4 sarjaa, 8-10 toistoa (lepo 90 sekuntia)

4

LeuanvedotJos

et pysty tekemään 8-10 toistoa kehonpainolla, tee sen sijaan nauhalla tai parin avustamana toistoja. 4 sarjaa, 8-10 toistoa (lepo 90 sekuntia)

5

Hyperextensiot ilman hyperextensiopenkkiä

4 sarjaa, 15-20 toistoa (lepo 90 sekuntia)

6

4 sarjaa, 15-20 toistoa (lepo 1 min.)

1

BULGARIAN SPLIT SQUAT Suorita kaikki toistot yhdellä puolella ennen kuin vaihdat toiselle puolelle. Älä lepää sivujen välillä ja lepää 1 min. sarjojen välillä.

Bulgarian Split Squat tuolilla

4 sarjaa, 10-15 toistoa (vasen puoli, ei lepoa)

Bulgarian Split Squat tuolilla

4 sarjaa, 10-15 toistoa (oikea puoli, lepo 1 min.)

2

4 sarjaa, 10 toistoa (lepo 90 sekuntia)

3

Harjoituspallolla tehty jalkakyykkyVaihtoehtoisestivoit tehdä liukukyykkyjä kantapäilläsi lautasilla, huonekaluliukuilla tai pyyhkeillä.

4 sarjaa, 15-20 toistoa (lepo 1 min)

4

4 sarjaa, 25 toistoa (lepo 30 sekuntia)

5

Punnerrukset käsillä Vaihtoehtoisesti

voit tehdä käsilläseisontaa seinää vasten 45-60 sekunnin ajan. 4 sarjaa, 8-10 toistoa (lepo 90 sekuntia)

6

4 sarjaa, 30 sekuntia (lepo 1 min.)

7

Vuorotteleva sivulankkujen ojennus

4 sarjaa, 16 toistoa (vuorotellen, 8 toistoa per puoli, lepo 1 min.)

8

Jos

hartiat tai jalat palavat loppuun ennen sarjan päättymistä, pidä paikallaan ryömintäasento 30 sekunnin loppuajan. 4 sarjaa, 30 sekuntia (lepo 90 sekuntia)

1

4 sarjaa, 10 toistoa (lepo 1 min.)

2

4 sarjaa, 12 toistoa (lepo 1 min.)

3

4 sarjaa, 10 toistoa (lepo 1 min.)

4

SIVULANKKU LONKKA DIPPI Suorita kaikki toistot yhdellä puolella ennen kuin vaihdat toiselle puolelle. Älä lepää sivujen välillä ja lepää 1 min. sarjojen välillä.

4 sarjaa, 8 toistoa (vasen puoli, ei lepoa)

4 sarjaa, 8 toistoa (oikea puoli, lepo 1 min.)

Paras Calisthenics rutiini laihduttaa painoa

Sinun ei tarvitse olla urheilija halutaksesi näyttää ja liikkua kuin urheilija. Nämä kaksi intervalli- ja supersarjaharjoitusta ohjelmasta Lean at Home: No-Equipment Weight-Loss Workouts nostavat sykkeesi kattoon ja polttavat paljon kaloreita, mutta ne ovat myös hauskoja ja urheilullisia. Eihän siinä ole mitään väärää? Teetkö tämän treenin kotona? Harkitse joogamattoa, jotta selkäsi ja polvesi pysyvät mukavina vatsalihasten supersarjan aikana. Täydellisessä Lean at Home -ohjelmassa nämä kaksi harjoitusta saavat järjestelmällisen päivityksen, sillä ne on sijoitettu strategisesti progressiiviseen suunnitelmaan, jossa on mukana muita videoharjoituksia, täydellinen sydänprotokolla sekä laihuuteen keskittyvä ravitsemus- ja lisäravintosuunnitelma. Odota hikoilevasi ja odota rakastavasi sitä. Lämmittele ensimmäistä kierrosta varten valmentaja Jenin kanssa. Tutustu sitten koko Lean at Home-ohjelmaan treenin loppuun!

Superset ja Interval Harjoitus 1

1

Superset Suorita harjoitukset peräkkäin, levätä mahdollisimman vähän liikkeiden välillä ja enintään 1 minuutti sarjojen välillä.

3 sarjaa, 10 toistoa (ei lepoa)

Yhden jalan tasapaino ja kurottautuminen

3 sarjaa, 10 toistoa (oikea puoli, ei lepoa)

Yhden jalan tasapaino ja kurottautuminen

3 sarjaa, 10 toistoa (vasen puoli, lepo 1 min.)

3

SUPERSET Suorita harjoitukset järjestyksessä, lepää mahdollisimman vähän liikkeiden välillä ja enintään 1 minuutti sarjojen välillä.

3 sarjaa, 10 toistoa (ei lepoa)

3 sarjaa, 10 toistoa (lepo 1 min.)

5

SUPERSET Suorita harjoitukset järjestyksessä, lepää mahdollisimman vähän liikkeiden välillä ja enintään 1 minuutti sarjojen välillä.

3 sarjaa, 10 toistoa (ei lepoa)

PenkkipunnerrusJos

sinulla ei ole penkkiä, käytä tuolia, sohvaa, sänkyä tai ottomaania. 3 sarjaa, 10 toistoa (lepo 1 min)

Valmentaja Carly saa sinut aloittamaan oikein. Päätä harjoitus sitten vahvasti loppuun koko Lean at Home-ohjelmalla!

Supersarja ja intervalliharjoitus 2

1

SUPERSET Suorita harjoitukset järjestyksessä, lepää mahdollisimman vähän liikkeiden välillä ja enintään 1 minuutti sarjojen välillä.

3 sarjaa, 10 toistoa (ei lepoa)

3 sarjaa, 16 toistoa (vuorotellen, 8 toistoa per puoli, lepo 1 min.)

3

SUPERSET Suorita harjoitukset järjestyksessä, lepää mahdollisimman vähän liikkeiden välillä ja enintään 1 minuutti sarjojen välillä.

3 sarjaa, 10 toistoa (ei lepoa)

3 sarjaa, 10 toistoa (lepo 1 min.)

5

SUPERSET Suorita harjoitukset järjestyksessä, lepää mahdollisimman vähän liikkeiden välillä ja enintään 1 minuutti sarjojen välillä.

3 sarjaa, 10 toistoa (vuorotellen, 5 toistoa per puoli, ei lepoa)

Harjoituspallon lonkkatyöntö Suoritapenkillä tai stabiilisuuspallolla, jos penkkiä ei ole käytettävissä.

3 sarjaa, 12 toistoa (lepo 1 min)

On aika olla ylpeä kotitreenistäsi. Kym Nonstop voi näyttää sinulle, miten BodyFit-ohjelmassa Home Body: 8-viikkoinen kotikuntosuunnitelma!