Ennen välitin vain vaa’an numeroista ja annoin painoni motivoida minua sen sijaan, että oloni olisi ollut terve. Laihdutin laihduttaakseni vaa’alla, ja harjoittelin polttaakseni kaloreita sen sijaan, että olisin rakentanut kaloreita polttavaa lihasta.
185-senttisenä asetin tavoitteekseni painaa 120 kiloa. Tämä luku oli alhaalla siinä, mitä voitaisiin pitää terveellisenä pituudelleni. Vaikka saavutin sen, kuurini oli niin tiukka, etten koskaan pystynyt säilyttämään tuloksia.

Painoni nousi ja laski jatkuvasti. Näännyttelin itseäni nälkään ja tein tuntikausia sydänliikuntaa pysyäkseni edellä pelättyä painonnousua. Ja silti se ei riittänyt.
Kuten totesin edellisessä artikkelissani”You Can’t Out-Diet Your Training”, ellet voi noudattaa ruokavaliota loppuelämäsi ajan, ruokavalio pettää sinut.
Paremman ja terveellisemmän tavan löytäminen pysyä hoikkana ympäri vuoden
Kalorien leikkaaminen ja loputtomien tuntien viettäminen juoksumatolla ei pidä sinua laihana pitkällä aikavälillä – mikä sitten pitää? No, lihakset polttavat rasvaa energiaksi. Jos haluat pysyä hoikkana nälkiinnyttämättä kehoasi tai treenaamatta liikaa, sinun on lisättävä lihaksia.

Tässä on, mitä olen oppinut sen jälkeen, kun vihdoin katkaisin uskollisuuteni mittakaavalle ja hyväksyin ajatuksen, että lihasten kasvattaminen on hyvä asia:

Vaakapainoa painotetaan liikaa ja kehon koostumusta liian vähän.
Liikaa painotetaan kalorien polttamista ja liian vähän kaloreita polttavan lihasmassan rakentamista.
Se, miten harjoittelet, vaikuttaa merkittävästi kehon koostumukseen ja pitkän aikavälin tuloksiin.

Olen lihonut 25 kiloa ja lähes kaksinkertaistanut päivittäisen kalorimääräni – ja oloni on uskomaton! Ja muuten, kun tulee fiksumpi ja vahvempi, se lisää uskomattomasti itseluottamusta.
Kun treenaat, treenaa tarkoituksella
Minulla on nyt hyvin konkreettiset tavoitteet, jotka motivoivat minua treenaamaan ja tankkaamaan jatkuvasti tarkoituksenmukaisesti. On ollut niin tyydyttävää korjata lihasten epätasapainoa, parantaa liikkuvuutta, rikkoa suoritusennätyksiä ja oppia uusia taitoja, kuten vetoja, käsilläseisontaa ja olympiapainonnostoa.

Harjoittelu tällä tavalla saa minut palaamaan takaisin hakemaan lisää. Ironista kyllä, vasta kun siirsin keskittymiseni suorituskykyyn ja pois esteettisyydestä, pystyin muuttamaan fysiikkaani merkittävästi.

Ennen kamppailin pitääkseni 120 kilon painon syömällä 1 200 kaloria päivässä. Nyt syön 2 000 kaloria päivässä, suoritan painotettuja vedonlyöntejä ja olympialaisia nostoja, ja olen enemmän silputtu painaen 145 kiloa kuin olin 120 kiloa. En ole koskaan näyttänyt tai tuntenut oloani paremmaksi, ja olen ylpeä siitä, mihin pystyn.
Miksi harjoittelet on tärkeää
Tasapainoinen ja kivuton oleminen on minulle erittäin tärkeää. Tärkeä syy siihen, miksi lopetin murehtimisen asteikon numeroista ja siirryin voimaharjoitteluun, on se, että se parantaa lihasten epätasapainoa, jotta voin liikkua paremmin. Mielestäni strongman-harjoittelu on hyvä vaihtoehto aloittelijoille, koska se on helppo oppia. Kuka tahansa voi vetää köyttä tai kantaa hiekkasäkkiä!
Olen myös suuri kehonrakennuksen ystävä (erityisesti leuanvedot ja penkkipunnerrukset), koska se auttaa minua voittamaan lihasheikkouksia ja parantamaan urheilusuorituksiani. Pidän myös CrossFitistä, koska se on parantanut itseluottamustani merkittävästi, se pitää minut virkeänä ja onhan se hauskaa!

Ja haluan selventää yhden asian: en ole sydänliikuntaa vastaan. Cardio on iso osa harjoitteluohjelmaani. Ero on siinä, miksi teen cardiota. Ennen tein kaksois- ja alastuloja polttaakseni mahdollisimman paljon kaloreita, jotta voisin painaa mahdollisimman vähän. Käytin jopa sykemittaria seuratakseni polttamiani kaloreita.
Nyt sykemittarini on piilotettu laatikkoon, ja yritän rikkoa ennätykseni maksimaalisessa rikkomatta jääneessä kaksoisnyrkkeilyssä. Nykyinen henkilökohtainen ennätykseni on 198. Kuinka monta pystyt tekemään rikkomatta?
Kysy itseltäsi, miksi haluat olla hyvässä kunnossa, et vain näyttää hyvältä. Haluatko liikkua paremmin? Olla vahvempi? Saada enemmän energiaa?
Olet nähnyt, mitä painonnousu on tehnyt ulkonäölleni, mutta se on vain sivuvaikutus siitä, että jahtaan henkilökohtaisia ennätyksiä, parannan kehoni liikkuvuutta ja pidän treenaamisesta hauskaa – kaikki nämä ovat paljon motivoivampia kuin numeroiden seuraaminen vaa’alla.