Venemyyjä – ostajan opas. Uuden tai käytetyn veneen ostaminen on hieno kokemus monille. Mutta se ei ole niin yksinkertaista kuin vain käydä venekauppiaan luona ja poimia se. Tämä voi olla hieman monimutkainen prosessi, ostaja varokaa!

Kohta 1: Ostaja varokaa!

Ensimmäinen vaihe: Mitä ostat?

Harkittavaa on monia veneen tasoja. Asiat, kuten hinta, tyyppi, ominaisuudet, lisävarusteet, rungon kunto, venevarusteet, moottorin koko ja paino, vaikuttavat kaikki ostopäätökseesi. Niin paljon, että sinulla pitäisi olla jonkinlainen opastus ensimmäisessä vaiheessa.

Kohta 2: Ostaja varokaa!

Kun pääset venemyyjään, sinun pitäisi olla valmis neuvottelemaan. Älä ole myynnin haltija, ja kauppa on saavutettu täydellisten eritelmien mukaan. Varmista, että saat “ei kysymyksiä, suorituskyvyn takuu”.

Kohta 3: Ostaja varokaa!

Edellä selitetty, ovat erityyppisiä neuvotteluja. Yleisimpiä ovat “kiinnitin”, “aiheet”, “lomakeskus” ja “levy”.

Veneen päästä eroon – älä pelkää neuvotella. Mutta jälleen kerran, älä kysy enempää kuin odotetaan! Älä maksa liikaa! Ja pidä se yksinkertaisena väärinkäsitysten välttämiseksi.

lentoonlähtö: Pidä venettä, joka vastaa hahmosi ja purjehduksen tavoitteitasi. Älä ole epämääräinen neuvotteluissa.

Kohta 4: Ostaja varokaa!

Yleinen virhe ostaessasi käytettyä venettä – suojele liikaa sopimusta! Jopa paljon, voit menettää sen. Venettä on voitava siirtää, koska veneen alkuperäinen kunto. Suurin osa neuvotteluvoimasta tulee aseista. Päästä eroon purjeveneestä, myynti on liikaa kauppaa liian pienelle, tai pieni purjevene voi maksaa enemmän kuin suurempi, kaikkialla.

Kun pääset lopulliseen tilaan, älä muuta mitään asiaa veneessä. Pidä paperi mukanasi, päiväkirja, MOT jne. Jos aiot pitää sen, saatat haluta jättää muutaman instrumentin heti myyntiin. näitä välineitä tarvitaan aluksen omistajuuden selvittämiseen.

veneestä eroaminen on aina filosofinen kokemus. Useimmat veneenomistajat myivät veneensä ensimmäisten vuosien aikana, ja koska he tarttuivat todella kauhistuttaviin, aikaa vieviin ongelmiin, he tajusivat, ettei heillä ole mahdollisuutta jäädä kokopäiväisiksi omistajiksi.

Se on suuri etu, kun veneen omistaja on eri mieltä venekentästä. Tämä ei ehkä ole mahdollista kunnia, se on hyvin epätodennäköistä, mutta se voi olla ainoa vaihtoehto – kaikki muut asiat ovat tasa-arvoisia. Päivä, jolloin teet yllä mainitun – KÄYTÄNNÖN, KÄYTÄNNÖN, KÄYTÄNNÖN!

ESIMERKKI: Olet aloitteleva veneen kippari. Olet ollut ulkona vedessä, palveluntarjoajasi Danin käskemässä himoitun merikokeilun. Kannen idea tulee eläväksi, kun lopetat merikokeilun, vakuuttaa sinulle Kelly-kupin köyden ja perävaunuvalmis veneen. Tunnet itsevarmuuden. Katsot ympärillesi, riippuen muista, et pysty päättämään, mitä todella haluat veneestä. Sinusta tuntuu olevan vähemmän kuin valmis. Miksi? Neuvottelutaitosi ovat lähinnä wc: ssä. Usein sinulla ei ole aavistustakaan, mitä pyydät; etkä ole varma, mistä vene osoittautuu, kun ostat sen.

Mutta entä varaosat ja toimitus?

No, hän ei ole niin ulkona vedessä kuin sinä. Hän voi heittää sinulle hyviä alennuksia veneen osista ja muista veneessä olevista varusteista. Hänen ei myöskään voida odottaa rakentavan sinulle räätälöityä venesuunnitelmaa. Anna hänelle vinkkejä – pyydä häntä suunnittelemaan yksi sinulle. Hänellä voi olla todella hyviä ideoita … ja hän on valmis jatkamaan niitä.

Soittaisivatko ihmiset kiinteistönvälittäjään puhelimitse? Hyvä kysymys. Voit tehdä saman asian kannella käytävissä neuvotteluissa.

Internet-standardien mukaan venekauppias on kaupparyhmäsi. Muilta veneenomistajilta on saatavana runsaasti reaaliaikaisia ​​tietoja. Ne voivat tarjota ajantasaisia ​​markkinatietoja. Ne voivat auttaa kaventamaan unelmiesi veneen hakua. Tärkeintä on, että he voivat osoittaa, mitä veneitä hinnoitellaan myytäviksi muiden veneen omistajien toimesta. Se on helppo tapa vaihtaa unelmiesi vene.

Ja lopuksi, jos vain sinä ja myyjä – neuvottele. Älä ole työntävä. Älä näytä kätesi. Myyjällä on vaihtoehdot. Hän voi kävellä pois, tehdä päätöksensä. Tai hän voisi viedä sinut “merenkulkutunneliin”. Pohjimmiltaan myyjä voi kieltäytyä vaihdosta, jos hän haluaa. Hän voi löytää keskitie, jonka molemmat olet valmis tekemään. Suurin etusi on, että hän on valmis työskentelemään kanssasi.