Milloin on urheilun vuoro? Ehkä olet kuullut siitä tulevien olympialaisten aikana, jos joku pääsisi otsikoihin, tarttuisi mielenkiintoosi ja sitten katsoit ylös ja löysit enemmän. Tietoisuus keksitystä vogista, joka alkoi osana 60-luvun loppua ja on siitä lähtien kasvanut, sen tyyli, muotoilu ja tekniikka kehittyvät jatkuvasti silmiemme edessä …

Kilpailuhistoriassa on kaksi leimahduspistettä, jotka innoittivat rullalautailuhullua: ensimmäinen oli keksintö ja toinen suunnittelun kehitys.

keksijät esittivät olennaisesti pitkiä kootereita, joiden alla oli rullaluistinpyörät. Jos menet klassiseen luistelumyymälään, heillä on kymmeniä, ellei satoja, näitä salamannopeita pieniä leluja. Alussa heitä kutsuttiin ‘PSU’ tai jousitangot.

Vuodesta 1965 syntyi täysikokoinen rullalauta. Pian sen jälkeen valmistajat alkoivat tehdä niistä laajempia, paljon nopeampia ja paljon enemmän huipputeknisiä. Nämä kehittyivät kohti 72 tuuman laajaa valikoimaa, joka on nyt standardi. Longboard on nyt melkein täsmälleen yhtä leveä 50 tuumalla kuin se oli useita vuosia sitten. Longboardin leveys on nyt noin 27 tuumaa.

Näiden hirviöpitkien lautojen mallit pitivät muotonsa ennallaan. Vain muutama muutos tehtiin, ja suurimman osan niistä teki Rob OD Def, joka merkitsi nimensä teollisuudelle tarjotulle tuotteelle. Heidän mallinsa muuttuivat myös niiden mukana. Kannen leveyden, muodon ja rakentamisen muutokset sisällytettiin heidän työstään.

The Roxy Skateboards of Taiwan rakensi The Neil Brown Nitro -rangaistukset raskaansarjan luokalle vuonna 1978. Tämä onnistui laajalti, ja urheilu alkoi räjähtää Yhdysvalloissa, jossa omistajat myivät niitä kuin kuumia kakkuja. Ensimmäiset suuret kansalliset mestaruuskilpailut järjestettiin vuonna 1979 Yhdysvalloissa. Vuoteen 1980 mennessä ihmiset olivat hulluja tästä urheilulajista ja se oli avoin kaikille, joilla oli varaa saada käsiinsä nitro.

Olen varma, kun Neil Brown ja hänen kaverinsa Bloem Smithett aloittivat menestyksekkään juoksun Heartland Parkin kansallisessa finaalissa kesäkuussa 1980, mikään luistelijat tai Claycomb Heightsin autoilijat eivät maksaneet heille ajatusta. Varmasti virkamiehet, katsojat ja osallistujat olivat kaikki yhtä mieltä siitä, että se oli menestys. Varmasti sinä tai minä voisimme ratsastaa heidän omillaan tänään.

Laji räjähti 80- ja 90-luvuilla, ja kaikki alkoi yhden jalan temppuilla. Herra, joka teki sen, oli Anthonyette, jonka sydämen voit melkein nähdä pumppaavan videoleikkeessä laukaisun käynnistämisestä 9, joka käynnisti painovoiman ja avasi rullalautailuhistorian tulevaisuuden.

Rakastan 80-luvulla sitä, että se oli todella länsimaista ja amerikkalaista. Lanseerauksen videoleikkeessä 9 näkyvät innoittamana vauhdikkaat toimintapaketit lähettävät viestin, että luistelu ei ole vain lapsille. Täällä oli kaveri, joka teki koneen, joka toi urheilun uudelle sukupolvelle, junan ratsastuksen vapaa-ajan toiminnan kehitys, joka vei hänet sitten mielikuvituksen ulkopuolelle.

Ehkä rullalautailu räjähtää 2000-luvulla Toisen syyn takia:

Luistelijoita on tänään paljon rakkautta ja tukea. Nykyaikaiset skeittipuistomme ovat nykyään täynnä rullalautailijoita, jotka lyövät ja jauhavat metallinsa päivitysten hiomakiveksi. Nämä modernit puistot ovat täynnä lapsille sopivia mukavuuksia, jotka on rakennettu rullalautailijoille Kurt Buschille, Bruce Ironsille, Aaron Hadlowille ja Ryan Shecklerille.

Myös uusi luistelijoiden rotu on tulossa esiin, mukaan lukien paljon nuorempi väkijoukko, maastoajurit, ajoittain äärimmäisissä olosuhteissa ja digitaaliset tulosteet klassisista malleista. James Stewart, joka näyttää siltä, ​​että haluaisi mieluummin ajaa likaa Grand Prixissä kuin kaupunkiajossa, on loistava esimerkki siitä, mitä ihmiset, jotka ajavat tietä pitkin rantoja ja vuoria, kuten olemme tottuneet näkemään skeittipuistoissamme.

Skeittikauppojen ja katsojien määrän kasvaessa nämä ovat väestöryhmät, joista tulee rullalautailun tulevaisuus.

Huomasitko koskaan, kuinka paljon vaivaa erilaisiin keräilyesineisiin? Mene hieman lähemmäksi toimintaa Google Pwnagers Hangouts -palvelussa – sitä ehdotan! Liity – se on ilmainen ja avoin yleisölle! Ja älä unohda tutustua uuteen Suburban Skate Hockey League -sarjaan, joka alkaa lähelläsi ja on yleisön saatavana, sekä nuorille että vanhoille.